Turistično zavarovanje morate skleniti, ko ste še v Sloveniji, saj začne veljati šele po preteku 5 dni od dneva sklenitve zavarovanja. Turistično zavarovanje je namenjeno vsem posameznikom, parom in družinam, ki odhajajo v EU in tujino kot popotniki, turisti, delavci, poslovnež in študentje.

Če ste v tujini in potrebujete nujno medicinsko pomoč, jo poiščite. Sprejem v bolnišnico in nudenje nujne medicinske pomoči, ki sta posledica bolezni ali nezgode krije zavarovalnica. Po sprejemu v bolnišnico bo zavarovalnica (po potrditvi zagotovil) krila stroške bolnišničnega zdravljenja v okviru vsote, navedene na zavarovalni polici. Zavarovanje v tujini poleg bolnišnične oskrbe krije še obisk zdravnika, zdravila, prevoz, bivanje in spremstvo. V primeru nizkih stroškov zdravljenja se odločite, da le te poravnate sami. Po vrnitvi domov nato oddajte zahtevek za povračilo stroškov in denar boste dobili povrnjen.

V primeru kraje ali izgube telefona v tujini ta dogodek najprej prijavite. Krajo čim prej prijavite tudi svojemu operaterju, ki vam bo dal dodatna navodila v primeru, da je na telefon vezano vaše zavarovanje v tujini.

Da turistično zavarovanje lahko sklenete tudi v primeru smučanja na urejenih smučiščih. Takšno zavarovanje zajema stroške zdravljenja v primeru poškodbe ter škodo na opremi (kraja, uničenje, poškodba). V primeru, da boste stroške zdravljenja v tujini poravnali sami ob vrnitvi domov uveljavite povračilo stroškov. Zavarovalnici morate predložiti le zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo ter originalne račune, ki jih ste jih prejeli ob plačilu storitev. Če načrtujete oddih na katerem izmed smučišč v Italiji je takšno zavarovanje obvezno.

Ne. Turistično zavarovanje zavarovancu zagotovi brezskrbne počitnice ter ustrezno kritje ob nezgodah, tatvini, kraji, izgubi prtljage in prisilnem podaljšanju potovanja. Večina paketov turističnega zavarovanja je zasnovana tako, da veljajo za države celega sveta.

Plačilo zavarovalne premije lahko izvedete preko spletnega mesta, preko telefonskega operaterja, ki nudi to možnost, v poslovalnici zavarovalnega mesta ali preko položnice.

Da. Obstajajo turistična zavarovanja za družine, kjer je lahko vključenih največ 7 zavarovancev, ki skupaj potujejo. Torej 2 odrasli osebi in do 5 otrok do 15. leta starosti. Če bi želeli zavarovati več odraslih oseb, prilagodite družinski paket tako, da mu dodate zavarovanje za posameznika.

Da. Je priporočljivo. Razlog za to je predvsem ta, da kartica Evropskega zdravstvenega zavarovanja ne krije vseh stroškov zdravljenja. Turistično zavarovanje za tujino ponuja celovito kritje zdravstvenih stroškov tudi v zasebnih bolnišnicah, kritje stroškov prevoza (domov, v bolnišnico) ter 24-urno asistenco v slovenščini. Najbolje je, da se pred odhodom na Hrvaško seznanite, kaj krije evropska kartica zdravstvenega zavarovanja in se pogovorite z zavarovalniškim agentom.

To je povsem odvisno od izbranega paketa zavarovanja. Tistim, ki se na oddih odpravijo le enkrat ali dvakrat letno so na voljo turistična zavarovanja, ki ne presegajo 62 zaporednih dni. Za vse popotnike, ki potujejo skozi celo leto pa so na voljo letna turistična zavarovanja.